Στην Ελλάδα ,τρία είναι τα είδη κατσαρίδας που συχνότερα έχουμε στα σπίτια μας και στους επαγγελματικούς χώρους κοινή γερμανική κατσαρίδα (blattella germanica),η ανατολική κατσαρίδα (blatta orientalis)και η αμερικανική κατσαρίδα (periplaneta americana).

Η κοινή γερμανική κατσαρίδα είναι αυτή που συνήθως έχουμε στα σπίτια μας και κυρίως στην κουζίνα και στο μπάνιο .Μεταφέρεται συνήθως στα σπίτια μας είτε με την μορφή αυγών με πράγματα που κουβαλάμε από εξωτερικούς χώρους(π.χ. σακούλες super market,καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές κ.α.),είτε κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης ή μετακόμισης με τα υλικά συσκευασίας, είτε τέλος λογω της παρουσίας τους σε κάποιο άλλο διαμέρισμα που δεν τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Τα άλλα δύο είδη έχουν τις φωλιές τους συνήθως στα φρεάτια των πολυκατοικιών και εμφανίζονται στα υπόγεια και σε διαμερίσματα συνήθως χαμηλών ορόφων, κολυμπώντας μέσα από τις σωληνώσεις των αποχετεύσεων,

Είναι έντομα που μεταφέρουν μικρόβια και ιούς επικίνδυνα για την υγεία μας.
Η αντιμετώπιση τους από επαγγελματίες ,γίνεται με την χρήση βιοκτονων φαρμάκων που παρασκευάζονται από μεγάλες ελληνικές και ξένες φαρμακευτικές εταιρίες και είναι σκευάσματα ακίνδυνα για τον χρήστη, τον πελάτη ,τα οικόσιτα ζώα και το περιβάλλον, εφόσον η χρήση τους γίνεται ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Η επίλυση του προβλήματος είναι άμεση και η διάρκεια δράσης του φαρμάκου-εφόσον ακολουθώνται από τον πελάτη οι οδηγίες μας-μεγάλη.